Yleistä tietoa

Lääkevaihto

Toimitamme reseptilääkkeesi joustavasti ja nopeasti odottaessasi; halutessasi voit jättää reseptit apteekkiin ja noutaa ne myöhemmin. Tarkistamme aina, onko reseptilääkkeestäsi saatavilla hinnaltaan edullisempi, samaa lääkeainetta sisältävää vaihtokelpoista valmistetta. Kerromme vaihtomahdollisuudesta ja saat itse päättää vaihdetaanko lääkkeesi halvempaan. Lääkäri voi reseptiin tekemällään merkinnällä kieltää lääkevaihdon ja tällöin noudatamme tietysti lääkärin määräystä. Lääkevaihdon seurauksena tutun lääkkeen nimi ja ulkonäkö voivat muuttua ja tämä voi aiheuttaa sekaannuksia. Voit aina kysyä neuvoja lääkevaihdosta tai muista lääkitykseen liittyvistä asioista apteekin henkilökunnalta, neuvomme Sinua mielellämme. Voit kysyä meiltä myös kaikkien käyttämiesi lääkkeiden yhteensopivuudesta; pystymme tietokoneohjelmastamme samantien tarkistamaan yhteensopivuudet.

Kela-asiaa

Kaikkia lääkärin reseptillä määräämiä lääkkeitä Kela ei korvaa, esim. monet silmä- ja korvatipat asiakas joutuu maksamaan kokonaan itse. Vuonna 2020 Kelan kattokorvaussumma on 577,66 euroa. Mikäli tämä summa Kela-korvattavien lääkkeiden osalta ylittyy jo kesken kalenterivuotta, asiakas maksaa loppuvuoden aikana korvattavista lääkkeistään vain omavastuuosan 2,50 euroa / lääke. Apteekilla on mahdollisuus tarkistaa oletko oikeutettu lisäkorvaukseen. Lisää tietoa Kela-asioista löydät osoitteesta www.kela.fi.

Käyttämättömien lääkkeiden palauttaminen apteekkiin

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.).